
Revenue Ruling L-77-2

Sales and Use Tax - Use of Communications Tower. A MONEHLY
ffiSE OF A COMMUNICATIONS TOWER WHICH REMAINS
EXCLUSTVELY IN THE CONTROL OF THE OWNER IS A CHARGE FOR A
SERVICE NOT SUBJECT TO SALES AND USE TAX.

Advice has been requested whether a monthly charge for use
of a communications tower would be considered, the rental of
tangible personal property subject to sales and use tax or a
service not subject to sales and use tax.

An owner of a tower and other related electronics equipment,
used for two-way communications, charges a monthly fee for
use of the communications Èower. The owner has retained
exclusive possession of the tower facility and strictly
controls the manner of access and use of the tower and
equipment. The lessee is not permitted Èo attach any equip-
ment to the tower nor does he have any right of entrance to
the tower or Íts facilities.

Tfhere an o\^rner exclusively controls and dj-rects the manner
of access and. use of a communications tower, charges f.or use
of the to$/er are not subject to sales and use tax as the
owner is providing ã. service. The charge is not taxable as
a utility service since two-way radj-o relay is not among
those services statutorily defined as a taxable utility
service.
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